• Plenárne združenie rodičov školy + triedne aktívy

          • Milí rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 9.5.2024 (štvrtok) sa uskutoční Plenárne združenie rodičov školy so začiatkom o 16:00 hodine, po ktorom budú pokračovať triedne aktívy.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

            S úctou

            Vedenie školy

          • Deň Zeme v BACHLEDKA Ski & Sun - druhý stupeň ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v BACHLEDKA Ski & Sun - druhý stupeň ZŠ.

            Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla, tento rok je témou - Planéta proti plastom. Naši žiaci svojou účasťou ukázali, že nám všetkým skutočne záleží na našej planéte. Bachledka Ski & Sun nás oslovila k spolupráci pri sadení stromčekov. Tento deň sme si všetci spoločne užili, nielen pri sadení, ale za odmenu bol deťom umožnený bezplatný vstup do Kráľovstva lesa. Tu sa okrem zábavy mohli dozvedieť niečo viac o prírode vďaka pracovníkom PIENAP-u. Ako bonus deti dostali ešte voucher - bezplatný vstup do strediska Bachledka - obojsmernú jazdu lanovkou, vstup na Chodník korunami stromov, jazdu suchým toboganom a vstup na ihrisko Kráľovstvo lesa. Srdečne ďakujeme stredisku za túto krásnu odmenu!!

          • Tatranská bežecká juniorská séria 2024

          • Prvými pretekmi City Trail mini v Starom Smokovci sme spoločne odštartovali bežeckú sezónu 2024.
            Preteky boli pre nás veľmi úspešné – z pomedzi celkových 110 pretekárov sme sa rozhodne nestratili. Našich 18 bežcov bolo veľmi úspešných a všetkým patrí obdiv za predvedené výkony. Získali sme 2 zlaté medaile a 1 striebornú.

            Naše výsledky:

            Chlapci 1: Vojtko Oliver 8., Monka Vladimír 15.

            Dievčatá 1: Bekešová Ema 6.

            Chlapci 2: Nemešany Maxim 1.

            Dievčatá 2: Mačáková Zuzana 4., Bachledová Nina 5., Pitoňáková Kristína 8.

            Chlapci 3: Bachleda Adam Oskar 4., Siska Marco 8.

            Dievčatá 3: Monková Barbora 1., Bachledová Lucia 2., Mačáková Ester 5., Bekešová Bianka 9., Kriššáková Lilly 10.

            Chlapci 4: Andáš Gregor 4., Bekeš Boris 10., Jurčo Mathias 13.

            Dievčatá 4: Vasičáková Silvia 11.

            Odkaz na kompletné výsledky: https://pretekaj.sk/sk/vysledky/tbjs2024/2198?category=categories

          • Beseda s Paulou Slodičákovou

          • Naši ôsmaci a deviataci absolvovali besedu s pani doktorkou Paulou Slodičákovou, kde sa rozprávali o viacerých historických témach cez konkrétny životný príbeh jej starého otca, Pavla Knappa, účastníka SNP, protifašistického odboja v Gemeri - Malohonte, ktorého 30. januára 1945 po hroznom mučení popravili. Debatovali o vzniku prvej ČSR, 1. svetovej vojne, hospodárskej kríze, 2.  svetovej vojne a cez listy starého otca, ktoré písal od roku 1940 z väzenia svojej rodine i o spoločenskej situácii tej doby. Taktiež spomenuli trilógiu Generácie od Vladimíra Mináča, tiež priameho účastníka SNP, ktorý pochádzal z Klenovca, Gemera a ktorý sa pri písaní tejto knihy inšpiroval osudom Paulinkinho starého otca, ktorý sa stal jednou z hlavných postáv - Janko Krab. Touto besedou sa naši žiaci dozvedeli o svojich národných dejinách i SNP. Ďakujeme hosťke tejto besedy!

          • Zbierka šatstva ukončená

          • V dňoch 3.-12. apríla 2024 sa v priesotoroch našej školy konala zbierka šatstva a obuvi, ktoré bude ďalej podľa potreby svojim klientom distribuovať spoločnosť  Ekocharita. Podarilo sa nám vyzbierať neuveriteľné množstvo použiteľného oblečenia. 

            Chceme sa Vám poďakovať, že ste dali druhú šancu veciam, ktoré s radosťou využije niekto iný. Takto sme odľahčili naše domácnosti, ale zároveň sme potešili  Zem - recyklácia je viac než potrebná, v opačnom prípade bude onedlho naša planéta zahltená okrem odpadu i prebytočným  šatstvom - veď ročne až 80% vyrobeného oblečenia skončí na skládkach odpadu. Sme len kvapkou, ale kvapky tvoria oceán. Ďakujeme :) 

          • Anglické divadelné predstavenie

          • V piatok, 19.04.2024, žiaci 7. – 9. ročníka strávili vyučovací deň trochu inak. Navštívili v Dome kultúry v Poprade anglické divadelné predstavenie s názvom „United Neighbours of London“. Divadlo im ponúklo okrem estetického zážitku aj možnosť overiť si svoje jazykové vedomosti porozumením samotného príbehu. Podľa rozhovorov so žiakmi môžem povedať, že boli spokojní nielen s predstavením, ale aj sami so sebou, keďže reakcia väčšiny z nich bola: „Ja som tomu rozumel(a).“ Samozrejme to potešilo aj nás, pani učiteľky. Tento pre žiakov ich rečou povedané „skvelý deň“ si spestrili aj zisťovaním a overovaním módnych trendov v nákupnom centre Forum a cestou domov potešili svoje hladné brušká a maškrtné jazýčky mňamkami z McDonaldu.                                                                                                                               

          • Ždiarska chalúpka 😍

          • Viete ako podľa legendy údaje vznikol Ždiar? ☺️

            Všetko to začalo uhliarovou chalúpkou učupenou uprostred lesa. Naši druháci si ju vyrobili takto. 🥰🛖✂️🌲

          • Ocenenie mladých športovcov mesta Vysoké Tatry

          • Dňa 18.4.2024 sa na mestskom úrade v Starom Smokovci oceňovali mladí športovci, ktorí reprezentovali mesto Vysoké Tatry v zimných športoch za sezónu 2023-2024. Z našej ZŠ Ždiar boli vybratí dvaja nádejní šikovní chlapci , zhodou okolností z jednej triedy 7.A.  Alex Slodičák, ktorý súťaži v zjazdovom lyžovaní a Mathias Jurčo v bežeckom lyžovaní - pre potešenie aj v zjazdovom lyžovaní. Chlapcom srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa športových úspechov. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu!!

          • Matematické súťaže

          • Počas uplynulých mesiacov sme sa zapojili do nasledujúcich matematických súťaží:

            Matematická olympiáda - žiaci Daniel Ševc (6.A) a Ján Ševc (7.A) boli úspešní riešietelia domáceho kola s postupom na okresné kolo. Daniel Ševc získal na okresnom kole vo svojej kategórii výborné 4. miesto z 32 súťažiacich a Ján Ševc 6.-12. umiestnenie z 26 riešiteľov.

            Pytagoriáda je taktiež matematická súťaž, ale okrem správnosti príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. V rámci našej školy sa úspešnými riešiteľmi školského kola s postupom na okresné kolo stali žiaci Ján Kostka a Aida Gažovičová z 3. A, Kristína Krasuľová a Nina Pitoňáková zo 4.A, Daniel Ševc (6.A) a Martin Kocvár (7.A).  Daniel Ševc  získal vynikajúce 3. miesto na okresnom kole v Poprade.

             

            Srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy. 

          • Školské kolo Goralských spievaniek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Goralské spievanky.

            Tešíme sa vysokej účasti, skvelej úrovni a množstvu novooživených goralských piesní. Vďaka takýmto akciám nedovolíme tradičnej ľudovej slovesnosti upadnúť do zabudnutia. Držíme palce víťazom - Šimonovi Bachledovi, Gabriele Pojedincovej a Gregorovi Andrášovi, aby nás v okresnom kole reprezentovali úspešne.

          • Tvorili sme...

          • Tentokrát sme zabŕdli do "sviečkovania" - počas uplynulých dvoch štvrtkov sme spoločne pomocou nápaditých formičiek vytvárali z nádherne voňavého včelieho vosku vlastné sviečky. Práca  s ním bola veľmi zaujímavá, od začiatku sme boli v napätí, ako budú sviečky po vytiahnutí z formičiek vyzerať. Výsledok nesklamal :)

            Chceme sa veľmi pekne poďakovať pani a pánovi Gažovičovcom za venovanie materiálu -  vosku -  pre našu tvorbu. Veľmi si to ceníme a ďakujeme!

          • Deň narcisov

          • Dnes sme opäť dokázali, že sa vieme spájať a zapáliť pre dobré veci. Empatia, solidarita a štedrosť. Tak by sa dali vyjadriť pocity z nášho Dňa narcisov. V škole sa okolo našich dobrovoľníkov hneď ráno zbehol kŕdeľ detí. Každý chcel prispieť a pripnúť si žltý kvietok. Neskôr sme navštívili aj niektoré prevádzky a inštitúcie v obci. Na pomoc onkologickým pacientom, ktorú realizuje Liga proti rakovine, sa nám podarilo vyzbierať nádherných 558€. Všetkým darcom patrí naše úprimné ĎAKUJEME!!! 

             

            Mgr. Zuzana Halčinová 

          • Environmentálna výchova

          • Správa TANAP-u vypracovala ponuku aktivít environmentálnej výchovy pre materské a základné školy. Prostredníctvom tohto programu sú každoročne nadväzované kontakty s mládežou škôl v tatranskom, podtatranskom a liptovskom regióne. Formou besied, prednášok, premietaním náučno-propagačných filmov, videofilmov a  powerpointových prezentácií si žiaci vštepujú množstvo spôsobov a metód, ako chrániť prírodné ako aj samotné životné prostredie, v ktorom denne žijeme. My sme túto ponuku využili a pozvali sme k nám p. Petra Zimmermanna, ktorý nám porozprával o spevavcoch, ktorých môžeme stretnúť v našom okolí. Zároveň sme počúvali spev každého spevavca. Na záver tejto pútavej besedy sme si vymaľovali hlinených vtáčikov, ktoré nám budú pripomínať túto zaujímavú besedu. Ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Ždiar 255
      • +421 (0)52 4498184
      • +421 911 604389 - riaditeľka školy, služobný mobil +421 905 617967 - riaditeľka školy, súkromný mobil +421 52 4498184 - základná škola (ZŠ) +421 52 4498269 - materská škola (MŠ) +421 910 975005 - školský klub detí (ŠKD) +421 52 4498134 - školská jedáleň (ŠJ)
      • Základná škola s materskou školou, Ždiar 255 Ždiar 255 05955 Ždiar Materská škola: Ždiar 90 05955 Ždiar 059 55 Ždiar Slovakia
      • Mgr. Jana Andrášová
      • 37876465
      • Ing. Lýdia Zámečníková zastupkyna.zs@zszdiar.sk
      • Bc. Iveta Vasičáková zastupkyna.ms@zszdiar.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje